top of page

Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie is een methode voor persoonlijke groei, ontworpen om ondersteuning te bieden bij het aanspreken van het potentieel voor plezier, levensvreugde en persoonlijke kracht. De therapie bestaat onder andere uit: lichamelijke beweging, ademtechnieken en gespreksvoering. Het gaat hierbij om ‘aan den lijve’ te ervaren waar je vastloopt en om helderheid te krijgen in oorzaak en gevolg. Eigen verantwoordelijkheid nemen voor je leven staat hierbij centraal. Het hier en nu is steeds het uitgangspunt.

 

Individuele Therapie

Voorafgaand aan de therapie vindt er altijd een intake en kennismakingsgesprek plaats. Op grond daarvan kijken we of we samen verder gaan. Dan worden doelen en plan besproken.Tussentijds vinden er evaluaties plaats, zodat de doelen en plannen kunnen worden bijgesteld.

In de loop van de therapie ga je je meer bewust worden van je lichaam, emoties, gevoelens, vooroordelen en overtuigingen. Het vermogen tot zelfreflexie groeit. Je gaat je ook meer bewust worden van jouw eigen authentieke zelf. De spontane beweging in ons allen is gericht op verbinding, gezondheid en levendigheid. Hoe heftig het trauma ook was wat we meemaakten, op het diepste niveau, net als een plant die zich spontaan naar het zonlicht keert, is in ieder van ons een impulsieve beweging richting verbinding en heling.

bottom of page